8.3.18

Vulkaan ja sõit vana puu suunas

Esiteks ütlen, et ReisiSipsik on harjunud juba siestaga, niiet saan blogi kirjutada küll:)


Täna hommikusöögil reaalselt üks võõras hotellikülastaja pakkus, et võib Oliviat hoida, kuni ma hommikusööki söön. Oleksin võinud ju nõustuda... Hmm..

Ahjaa, head naistepäeva! Kohalikud lilled loperguselt staadionilt.

Eile langes liisk El Teide vulkaani ja vana draakonipuu kasuks.  Oli üsna selge, et vulkaani tippu me minema ei hakka, kuna seal on lumi maas ja lund oleme me ka kodumaal näinud ning kuna väidetavalt on El Teide aktiivne vulkaan, siis no mine tea:) 2016. a olevat vulkaani ümbruses toimunud maavärinad, mis olid kahtlaselt maapinna lähedal. Muidugi arvestades fakti, et tegu oma suuruselt kolmanda vulkaaniga maailmas, ei oleks me purske korral ilmselt ka vulkaani ümbritsevat rahvusparki külastades eluga pääsenud. Kuulsin, et hoopis Eestis oli maa värisenud - jumal tänatud, et me hoopis siin Tenerifel oleme :)

Pakkisime end autosse ja sõit võis Mapsi abil alata. Ainult, et Maps tahtis meid juhatada järsku mõnusalt suurelt asfaltteelt väga kitsastele ja järskudele kõrvalteedele. Minu vastuseisust hoolimata võttis Erik väljakutse vastu ja asusime sõitma mööda kitsamaid käänulisi mägiteid kui mulle oleks meeldinud. Enamasti olid olemas siiski piirded ja miskit ületamatut seal ei olnud.

EL Teide tipp juba paistab

Sellega olen juba harjunud, et beebid kõige ebasobivamatel hetkedel häda nr 2 eksplosiooni korraldavad (90% arsti juures admini laua ees või arsti ukse taga; beebifitnessi trenni kohale jõudes; võimlema kohale jõudes; pärast paksu talveriietusse pakkimist ja kiirustades autosse jõudmist jne), aga nüüd on tehtud sooritus ka lennukis maandumise ajal ja El Teidele jõudes. Niisiis, enne kui saime alustada laheda maastiku nautimist, tuli teha ära argisemad toimetused autos, naljakal kombel oli töömeestel täpselt meie auto juures samal ajal mingid toimetused vaja ära teha. Siinkohal olen õnnelik, et märjad salvakad kaasas olid, üldiselt ma neid eriti ei kasuta.

Töömehed toimetamas meie mähkmevahetuspunkti juures. 
Ulmeline vulkaaniline maastik:







Viimati toimus purse 1798. a siit sellest kraatrist.



Kogu sõit oli tegelikult üks suur vaatamisväärsus. Ühel hetkel vaatasin aknast välja ja ei saanud kohe üldse aru, mis seal toimub - mäetipp ja pilved, okei, sellest sain aru. Aga mis seal allpool toimus, kas seal laius meri või oli see taevas või oli see kuristik või oli seal miski linnake? Midagi ei saanud aru. 
Vaadake, kas teie saate. Pildilt on muidugi veelgi keerukam mõista.


Lõpuks saime aru, et tegu on teise saarega ja selle ümber siis loomulikult vesi ning näha oli selle saare mäetipp koos seda ümbritsevate pilvedega.

Kommentaare ei ole: